Президентът на Турция Реджеп Ердоган се срещна със сънародници в Ню

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган се срещна със сънародници в Ню
Коментари Харесай

Ердоган обяви турските студенти в чужбина за „агенти на Запада“

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се срещна със сънародници в Ню Йорк и упрекна студентите в чужбина, че се завръщат като доброволни сътрудници на Запада, вместо като спасители на родината си.

„ Нашите студенти са изпращани в западните университети за да придобият научни познания, само че те се зареждат с културата на Запада и се завръщат в Турция, изгубили личността си. И вместо да пишат предписания и тактики за избавление на страната си, те се оказват доброволни сътрудници на Запада. Целта е да се сдобием с познанията на западната просвета и с подготвени човешки запаси, потребни за страната ни, които да я спасят от колапса. Намерението наподобява извънредно елементарно, само че някак не се доближи до предстоящите резултати “, съобщи Ердоган, съобщи.

„ Терористите, които пробваха да извършат прелом на 15 юли предходната година, са единствено част от продажниците. Това са хора, които продадоха мозъците си на шарлатанина в Пенсилвания /Гюлен, който живее там от 1999 г./ и ние всички видяхме на какво са способни. Сред тях има и професори, и мултимилиардери, само че те са безполезни “, разяснява турският президент по адрес на политическия си зложелател Фетуллах Гюлен, който живее в заточение в Съединени американски щати. Анкара го разгласи за уредник на преврата от 2016 година

Опозиционният в. “Джумхуриет “ обаче напомня през днешния ден, че всичките му 4 деца са получили образованието си в Америка и Англия с помощта на стипендиите на предприемача Ремзи Гюр. Дъщеря му Сюмейе е приключила политически науки и социология в университета в Индиана, а магистратурата си в Лондон. След дипломирането си в ислямската гимназия синът Билал учи в Харвард, става стажант и остава на работа в Световната банка, а след това поема пост в един от водещите проучвателен институти Брукингс във Вашингтон. През 2005 година Билал си купува апартамент в Мериленд за 261 500 $. Другият наследник Бурак също със стипендията на мощния текстилец приключва стопанска система в Лондон, а с медицински отчет е освободен от военна работа. Малката щерка Есра се дипломира в университета в Индиана, а следдипломната й подготовка е в Бъркли, Калифорния.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР